Ziek tijdens de vakantie

Stel, een medewerker wordt ziek in zijn vakantie. Dit is iets wat met de huidige corona perikelen zeker niet ondenkbaar is. Volgens de wet gelden die dagen dan als ziektedagen en gaan ze niet ten koste van de vrije dagen. Als de medewerker hier aanspraak op wil maken, zal hij of zij wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.

  1. De werkgever zal op de hoogte gesteld moeten worden van de ziekte. Daarom zal de werknemer zich al ziek moeten melden tijdens zijn vakantie bij de werkgever.
  2. De werkgever zal bewijs willen van de ziekte in de vorm van een doktersverklaring. Dit zou opgenomen moeten worden in een verzuimprotocol.
  3. Tenslotte zal de werkgever ook vaak willen dat de werknemer bereikbaar is tijdens zijn ziekte.

Note: Als de werknemer niet zelf de werkgever kan benaderen door bijvoorbeeld een ernstig ongeluk dan zou een reisgenoot of een ziekenhuis dit kunnen doen. Ook is het mogelijk om dit later nog te doen als hiervoor bijvoorbeeld bewijs is van een ziekenhuis opname.

Uiteraard hopen wij dat dit niet vaak voorkomt en dat de werknemer gewoon van zijn of haar welverdiende vakantie kan genieten.

#

Comments are closed